Monster van Nes is gereed!

Binnenkort wordt hier uitvoerig verslag gedaan over het resultaat. 

Er staat inmiddels een heel leuk artikel op publiekgemaakt.nl

Meedoen

 
Help ook mee met het verzamelen van bodemvondsten. 

Heb je zelf of iemand die je kent, recentelijk iets gevonden bij werkzaamheden op uw erf, langs de weg of misschien tijdens een wandeling ergens in deze omgeving? Iets dat je persoonlijk interessant of gewoon mooi vindt of waarvan je het vermoeden hebt dat het misschien oud of bijzonder kan zijn? Aarzel niet en laat het ons weten. Wie weet siert jouw vondst straks als betonnen uitvergroting de wand van de fietstunnel Nes.

Voor alle duidelijkheid; je mag dus ook gevonden objecten aanmelden die niet direct van archeologische waarde zijn, alles is welkom! Ten slotte hoort deze tijd, de tijd waar we nu in leven, straks ook tot de geschiedenis.

 
Hoe kun je meedoen?
 
Je kunt meedoen door een mail te sturen naar gevonden@monstervannes.nl met een foto van het voorwerp plus aanvullende informatie. Het is belangrijk dat je de volgende gegevens zo goed mogelijk vermeldt:
  1. De vindplaats van het voorwerp t.o.v. de lengte van de N241 tussen Schagen en Verlaat.
  2. Indien mogelijk welk voorwerp het betreft (wat is het/ waar dient het voor/ hoe heet het?)
  3. Een korte omschrijving

 

Globaal zoekgebied voor bodemvondsten als vlek op de kaart rondom de N241 tussen Schagen en Verlaat.

 

Blog

Wil je weten wat er tot nu toe is verzameld? Wil je je eigen inzending bekijken? Of wil je een reactie plaatsen bij de reeds gevonden objecten? Ga dan naar > Blog

Je kunt via ons blog ook reageren op de gevonden voorwerpen door er je persoonlijke voorkeur over uit te spreken of jou kennis over dat voorwerp te delen. jouw reactie, mening of kennis is voor mij belangrijke informatie op basis waarvan er straks voorwerpen kunnen worden gekozen voor in de tunnel.

 

Samen kiezen

Als er genoeg vondsten zijn verzameld wil ik de bewoners rond de N241 graag uitnodigen om samen met mij een keuze te maken voor de uitvergroting van enkele objecten in de tunnel. Ik nodig dan ook een aantal experts uit die extra informatie kunnen geven over de vondsten, zodat ze als het ware tot leven komen.

Het lijkt mij interessant als er straks in de tunnel niet alleen hele bijzondere vondsten uit een ver verleden te zien zullen zijn, maar hier en daar ook objecten uit de moderne geschiedenis. Dingen die op dit moment misschien niet zo bijzonder lijken, maar die door hun meer recente datum ook de andere vondsten in deze/onze tijd plaatsen. En wie weet kijken we er over 25 jaar wel al met een historische bril naar.